Pedagogische opvoedingsprojecten bij De Kleine Prins

0493 88 07 90Contacteer ons

Vredesprinsen & -Prinsessen

In De Kleine Prins zijn er ook vredesprinsen en vredesprinsessen te vinden. Deze intensief opgeleide kindbemiddelaars bemiddelen bij conflicten tussen leerlingen.

Ontdek het project hieronder.

arrow down Presentatie Vorselaar

Kinderraad

1) De leden van onze kinderraad zetten het positieve in de kijker. Wat vinden zij een meerwaarde?


Klimmuur, speelklas, spelmateriaal, goals, keukentje, bootcamp

geluisterd

2)  Welke ideetjes leven er in de klassen?

 • 3de leerjaar: Graag meer spelmateriaal om tijdens speeltijd/middagpauze mee te spelen o.a. springtouwen

  Dit lijkt een haalbaar idee! Oplossing: De leden van de leerlingenraad bevragen aan hun klasgroep welk spelmateriaal (maximum 2 verschillende) ze graag wensen. Zij mailen de directie (directie@kleineprins.be) 2 dingen door. Hou rekening met materiaal dat buiten kan gebruikt worden. 
 • 4de leerjaar: 
  • 1. Doo-tab die in de studie gebruikt kunnen worden. Dit wordt met het team besproken. We bezorgen weldra een antwoord. 
  • 2. Meer groen. Oplossing: Er wordt een toegang gemaakt via de gang van juf Hannelore en juf Nathalie naar de tuin van Zonnestraal. We kunnen genieten van bomen, paden, … Zo wordt onze speelzone groter en vooral GROENER. 
  • 3. We zouden graag loom-bandjes hebben in de speelklas. Oplossing: De school kreeg van een ouder loom-bandjes aangeboden. Deze komen er weldra aan! 
 • 5de leerjaar: 
  • 1. De jongens willen graag doelen met netten. NIET goedgekeurd… omdat de doelen die er momenteel staan meer mogelijkheden bieden bij handspel. Handspel kan op elk speelmoment en voetbal enkel bij ‘Groen’ mannetje. Tevens bieden de huidige goals een goed training aan onze voetballertjes om heel gericht in een ‘doel/gat’ te sjotten. Reden van deze vraag: Kinderen staan soms achter de goal. ALTERNATIEF: We maken de zijkanten dicht. Dit wordt met het team besproken. We bezorgen weldra een antwoord. 
  • 2. Basketbalring staat onder het afdak. Deze zou beter verplaatst worden. Oplossing: Directie bekijkt dit met juf Hilke (waar plaatsen we hem het best) en klusjesman (haalbaarheid om dit te verplaatsten) 
  • 3. Een afscheidsmuur: Een buitenmuur/binnenmuur waar elke lln. van het 6de (= schoolverlaters) een creatie mogen op maken met verf zodat er een blijvende herinnering is. Een leuk idee! Dit wordt met het team besproken. We bezorgen weldra een antwoord.
 • 6de leerjaar: 
  •  1. We willen graag een parcours met boomstronkjes. Oplossing: In de tuin van Zonnestraal hebben we mogelijkheden. 
  •  2. Deathride op de speelplaats. NIET goedgekeurd. Indien we iets dergelijks willen, nemen we heel veel ruimte in waar lln. niet kunnen spelen… ALTERNATIEF: Misschien een idee om te delen met de gemeente voor het speelbos aan de sporthal? 
  • 3. Speelklas: We zouden het fijn vinden om per klas de speelklas te gebruiken. Oplossing: We zullen wisselend te werk gaan. Maandag en donderdag per klas, dinsdag en vrijdag 4 lln. per klas. 
  • 4. WC: soms is de rol leeg en moeten we bij de toiletbuur aankloppen. Dit vinden we niet leuk. Oplossing:we delen in ALLE klassen mee dat de ll. die het laatste velletje gebruikt, dit meteen meldt aan toezichter/leraar. Directie vraagt aan poetspersoneel om dit dagelijks goed op te volgen. 
  • 5. De dansjes en liedjes die voor specifieke momenten worden aangeleerd delen met leden van leerlingenraad. Zo kunnen ze vrijblijvend dit delen met hun klas om in middagpauzes te oefenen.

   Oplossing: De directie maakt een kanaal op Gimme aan voor de leden van de leerlingenraad. Via dit kanaal kan dit gedeeld worden.

3)  Willen we de aanpak van leerlingenraad behouden/bijsturen ?

De leden vinden deze werking prima.

De Kleine Prins laat kinderen graag meedenken over de school en deelnemen aan een eigen kinderraad. Ideeën, feedback en alles wat er in hen omgaat komen hierbij aan bod. Benieuwd naar het laatste verslag van de leerlingenraad? Je vindt het hier!

moshoekje

Is jou het groene bord aan onze schoolpoort al opgevallen? Daarop lees je ‘MOS’, wat staat voor ‘milieuzorg op school’. Zo zetten we in op een milieuvriendelijke en duurzame toekomst.

MOS INFO

Meer weten over de lopende projecten bij De Kleine Prins? Contacteer ons gerust telefonisch of via mail!

Contacteer ons