top of page

Kleuter-en lager onderwijs De Kleine Prins

over-onze-school

Onze school

‘De Kleine Prins’

heeft deze naam bewust gekozen…

DE KLEINE PRINS… EEN NAAM MET EEN VERHAAL

Het prinsje woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken (en de derde... nou ja, je weet nooit). Hij brengt de dag door met het zich ontfermen over zijn planeetje en het uitroeien van apenbroodbomen, die steeds weer als onkruid uit de grond schieten. Zijn planeet zou uit elkaar kunnen scheuren indien hij ze zou laten groeien. 

Het heelal is in groot gevaar! De Slang wil ster na ster vernietigen en veroorzaakt overal chaos en duisternis. Op een dag verlaat de prins de planeet en zijn vriendin Roos om de planeten uit de handen van de Slang te houden en zo het universum te redden.

Op aarde ziet de prins een hele rij met rozenstruiken. Hij is teleurgesteld, want hij dacht dat zijn Roos de enige was in het universum. Dan ontmoet hij Vos en de Kleine Prins temt hem. Samen met zijn trouwe vriend Vos, reist hij van planeet naar planeet waar hij veel gevaren moet doorstaan, maar ook betoverende werelden ontdekt. Vos legt hem uit dat Roos wel degelijk uniek is en speciaal, omdat het degene is waarvan hij houdt.

de-kleine-prins

Over onze school

Wil je weten waar de naam van onze school De Kleine Prins vandaan komt en waar we voor staan? Benieuwd hoe wij kinderen helpen groeien? Meer weten over ons evaluatieproces of jaarthema?

Je leest er hier alles over!

icon
Onze school De Kleine Prins
De kleine prins

DE KLEINE PRINS

De Kleine Prins is een heel bijzondere jongen, heel dapper en meelevend en met speciale krachten. Hij ziet het meteen als er iets mis is en kan praten met planten. Als hij in gevaar is, wordt hij Prins en krijgt hij een magisch zwaard. Dat zwaard kan iets tot leven brengen gewoon door het te tekenen. En dat kan soms wel handig zijn!

Prinsje

Het verhaal van De Kleine Prins is geliefd bij jong en oud. Het werd ongeveer 80 jaar geleden geschreven en ondertussen al in meer dan 400 talen vertaald.
Theater van A tot Z maakte van dit verhaal een eigentijdse theaterversie, waarin zowel Nederlands als (een beetje) Frans gesproken wordt, op niveau van de basisschool. Onze lagere school mocht op 21/12/2023 genieten van dit mooie spektakel.

Enkele reacties van onze leerlingen:

Julien (11jaar): Ik vond het grappig en leuk. De personages waren origineel en mooi gekleed. De Kleine Prins ontmoette mensen uit andere planeten. Ik was telkens benieuwd wie zij nog zou tegenkomen. Eigenlijk vond ik het heel leuk.

Clara (11jaar): Voor het toneel was het verhaal van de kleine prins me volledig onbekend. Ik vond het een toffe ervaring om zo het verhaal te ontdekken. Er staat een mooie betekenis achter de naam van onze school! Het theater zelf vond ik heel tof! Alles is duidelijk overgebracht. Groot en klein genoten er van. Ik vond het decor zeker een groot pluspunt. Er zat ook veel humor in. Alles samen was het zeker de moeite waard. Ik heb er ook zelf hard van genoten!!

Ook benieuwd naar het toneelstuk? 

Het verhaal

DE VOS

De Vos is de Kleine Prins zijn trouwe vriend en hij helpt de Kleine Prins altijd tijdens zijn avonturen. Hij is heel vindingrijk en grappig en zal de Kleine Prins nooit in de steek laten als er gevaar dreigt. Soms kan hij wel eens zuchten en zagen en wil hij heel veel aandacht. Maar bovenal is hij gek van eten, zelfs als ze op de Slang jagen!

Vos
Roos

ROOS

Roos is supermooi. Ze is een gevoelige en wispelturige bloem die heel veel aandacht nodig heeft, vooral van haar Kleine Prins. Ze is zijn vertrouwelinge aan wie hij alles vertelt. Hij stuurt haar veel brieven waarin hij zijn avonturen aan haar vertelt. Roos is altijd heel erg blij als ze iets van haar Kleine Prins hoort!

DE SLANG

De Slang is boosaardig en een groot leugenaar. Hij dwaalt constant rond in het universum in de hoop elke planeet te vernietigen door de zwakheden van de volwassenen te gebruiken. De Slang is de Kleine Prins zijn grootste vijand.

de slang
zwarte gedachten

ZWARTE GEDACHTEN

De zwarte gedachten zijn de soldaten van de Slang. Zij knappen al de vuile werkjes van de slang op. Alleen zijn ze nogal dom, maar als ze samenwerken, kunnen ze veranderen in een supergroot monster.

Dit zijn de links tussen onze naam en onze PIJLERS:

Denkend en handelend vanuit het hart = HARTELIJKLHEID

Alleen met het hart kan je goed zien,

het wezenlijke is voor onze ogen onzichtbaar…

Uit: De Kleine Prins

Een eigentijdse en christelijke geloofsopvoeding

Maar de Heer zei tegen Samuël: Het gaat niet om wat de mens ziet:

De mens kijkt naar het uiterlijk maar de Heer kijkt naar het hart.

uit: eerste boek Samuël hoofdstuk 16 vers 7

Een opvoeding die kracht haalt uit samenwerking

De kleine Prins en Vos slaan de handen in elkaar

om SAMEN aan de dreigende gevaren te ontsnappen.

Voorkeurliefde voor elkeen; met oog voor ieders bloeipunten en groeikansen

Het heelal is bedreigd en De Kleine Prins verlaat zijn eigen planeet

om het universum te redden van de ondergang.

Hij kiest voor wie/wat in nood is…

Gericht op de totale persoonsvorming (hoofd, hart, handen, geloof) van het leven van jonge mensen

De vindingrijkheid van Vos (hoofd),

de vriendschap tussen Roos en Vos met De Kleine Prins (hart),

de magische handelingen van De Kleine Prins(handen).

pijl
pijlers-van-onze-school

Onze school…Hoe zien wij de groei van jouw kostbaarste schat, uw kind? 

Hoe groeit een peuter op tot jongere?

schoolverhaal
visie school De Kleine Prins
de-groei-van-uw-kind

Evaluatie-beleid

Wij zijn ons bewust dat evalueren veel meer is dan een cijfer, meer dan een puntenboekje. Het is een belangrijk meervoudig proces waar naast kennis ook de persoonsgebonden en cultuurgebonden ontwikkeling uw kind een evenwaardige rol spelen. Kortom, breed evalueren is een must om een totaalbeeld van uw kind te krijgen.

Ons evaluatiebeleid wil ervoor zorgen dat leerlingen samen ergens geraken. Hoe de leerlingen doelen bereiken, met extra hulp of tussenstappen, door instructie of zelfstandig, aan welk tempo of tegen welk tijdstip, dat kan én mag variëren. Het is een proces van kijken naar wat goed gaat, kijken waar een leerling tegenaan loopt en onderzoeken welk hulpmiddel en/of ondersteuning kan helpen om te groeien. We willen onze leerlingen positief motiveren om zo het beste uit zichzelf te halen.

We bieden daarom elk kind een reisgids aan. Deze REISGIDS bevat 3 delen:

Reiswijzer
evaluatiebeleid
nuttige-informatie

Schoolopvang: infano

In opdracht van de school verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school.


In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

infano logo
Schoolopvang

MEER UITLEG KRIJGEN OVER DE WERKING VAN BASISSCHOOL DE KLEINE PRINS? CONTACTEER ONS GERUST VIA MAIL OF TELEFOON!

bottom of page